9 Temmuz 2007 Pazartesi

hallowed be thy name



bir gönderme var mı sanki bunda, fotoğraflar aslı olamaz diye? gerçekçi olmaya çalışmayın, zaten erol büyükburçta gerçekte olmayan, öykünülerek yaratılmış bir görüntü içinde!?
yaratılan görüntü ya da fotoğraf bir sonrasının gerçekliği aslında diye düşünüyoruz, ama belki gerçektende o geçişi yaptığımız anda bir önceki gerçekliği kaybetmiş oluyoruz. yeni gerçekler, hiçbir zaman gerçek olamazlar o zaman.
kendi adıma ne böyle düşündüğümü, ne de böyle davrandığımı söyleyemeyeceğim.
'life is just a strange illusion'

1 yorum:

Adsız dedi ki...

"dikkat aslından fotoğraftır" prototip kabul edilen gerçek ile anlam değiştiren ikinci el gerçekler arasındaki sızıntıları farkettiriyor sanki.ayna,fotoğraf,fotokopi,porno ve diğer binlerce disneylend oyuncağı..aslında her türlü imaj üretimi gerçeği sorgulatmaktadır.bu bir balık değil, bu bir balık resmi. ya da bu bir pipo. objenin gerçekliği kuşkuluyken, objenin fotoğrafının baskısının kopyasının fotoğrafının ekrandan gözüken görüntüsü..[oh sweet baby].madde ışığa ve kodlara dönüşerek defalarca boyut değiştiriyor ama hala ilk aslını hatırlatıyor.kelimeler ve kavramlar gibi.artık erişilemez olmuş bir idealin hatırlatıcısı.belki de canımızı sıkan, bizi köşeye sıkıştıran şey budur.yaşamak ile yaşadığını zannetmek arasındaki fark. bir yaşam simülasyonunda yaşamak. simulacra.

eğer gerçekten sahteyse kimi zaman gerçekliğin dışına çıkma gücünü elinde saklı tutar insan.

ve bazen bunu başarır.